Äldrespecialiserad undersköterska

Skövde Yrkeshögskola
Regementsgatan 7
541 83 Skövde
Telefon: 0500 – 49 80 00
E-post: vuxenutbildningen@skovde.se
BESÖK SKOLANS HEMSIDA HÄR!

Äldrespecialiserad undersköterska – Ett framtidsyrke för dig som vill vara med och utveckla äldreomsorgen!
Äldrespecialiserad undersköterska är en eftergymnasial vidareutbildning för dig som är undersköterska. Utbildningen har tagits fram i nära samarbete med arbetslivet och efter utbildningen kommer din kompetens efterfrågas och vara viktig för det kvalitets- och utvecklingsarbete som pågår inom äldreomsorgen.

Efter utbildningen kommer du ha fördjupade kunskaper inom gerontologi, geriatrik, palliativ vårdfilosofi och välfärdsteknologi, kompetens i ledarskap och handledning samt i kommunikation och samtal. Under utbildningen kommer du att genomföra ett examensarbete.

Utbildningen är en distansutbildning som pågår under två år på halvfart och ger yrkeshögskoleexamen. I utbildningen ingår tio närträffar i Skövde. Varje närträff omfattar en eller två dagar och innehåller bland annat föreläsningar, gruppdiskussioner och redovisningar. Övrig undervisning sker virtuellt via lärplattform.

Skövde Yrkeshögskola är beläget centralt i Skövde med gångavstånd till buss- och tågstationen Resecentrum. Skövdes placering mitt i Skaraborg utmed Västra Stambanan och nära E20 gör det lätt för studerande från olika delar av landet att ta sig till Skövde i samband med närträffar.

Utbildningens upplägg skapar goda förutsättningar för att du ska kunna kombinera studierna med arbete.

Studieform
Utbildningen bedrivs på halvfart distans, med totalt tio närträffar. Varje närträff omfattar en eller två dagar i följd och innehåller exempelvis föreläsningar, examinationsuppgifter och gruppdiskussioner. Mellan närträffarna bedrivs undervisning och handledning via vår lärplattform. Du är en aktiv och synlig deltagare på lärplattformen varje vecka. Vi använder oss av distansöverbryggande verktyg som exempelvis diskussionsforum, e-post, videokonferens och film. Goda möjligheter till individuell handledning via lärplattformen finns.

Webbaserad utbildning
Eftersom utbildningen sker på distans och till största delen är webbaserad krävs datorvana samt kunskaper om internet. Du ska ha tillgång till en dator (ej surfplatta) med mikrofon, hörlurar och internet.

Kommentera gärna eller lämna ett tips på någon som jag borde uppmärksamma!

Skriv din kommentar här!
Skriv ditt namn här