Eksjö gymnasium – kommunal skola

Läroverksgatan 8
575 80 Eksjö
Tel: 0381-363 30
E-post: eksjo.gyinfo@eksjo.se
BESÖK SKOLANS HEMSIDA HÄR!

Vård- och omsorgsprogrammet

Grattis, oavsett om du kommer att jobba inom vården i Eksjö eller någon annanstans i världen! I yrkesområdena hälso- och sjukvård och omsorg har du möjlighet att läsa för högskolebehörighet.
Du läser just nu om Vård- och omsorgsprogrammet som är ett yrkesförberedande program. Du kan räkna med att få arbete direkt efter avslutad utbildning. Du kan söka jobb som undersköterska, skötare, vårdare eller personlig assistent. Du kan också läsa vidare då din utbildning är en bas för att söka vidare till högskolan när det gäller yrken som sjuksköterska, psykolog, fysioterapeut, polis, socionom.

Arbetssätt

För oss på Vård- och omsorgsprogrammet är det viktigt att du som människa är i centrum. Du lär dig inte bara hur vi människor reagerar i olika situationer utan också hur människokroppen fungerar. På utbildningen får du träna dig på att lägga förband, ta blodprov och använda olika typer av teknisk utrustning. Du lär dig känna igen symptom på sjukdomar och skaffar dig kunskap hur de behandlas. Under din utbildning kommer du att träffa många duktiga människor som är verksamma inom både Eksjö kommun och Jönköpings läns landsting. I arbetslivet arbetar man ofta i team med olika yrkesgrupper vilket är något som du får öva på och vi utgår i våra kurser från verkligheten i arbetslivet. Med hjälp av våra lärare fördjupar du dina kunskaper i ett varierat arbetssätt bestående av studiebesök, grupparbeten, föreläsningar, praktiskt arbete och enskilda uppgifter.

APL

Dina minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) ger dig ett bra tillfälle att få använda dina kunskaper genom både det praktiska arbetet men också genom fördjupade uppgifter. Syftet med både kurser och APL är att du får en ökad självkännedom och känner dig trygg i mötet med andra människor. Vi vill att du som elev ska utvecklas till en modern person inom vårdyrket genom att vara påhittig, ifrågasättande och nytänkande vilket spelar roll både i skolan och senare i yrkeslivet.

/information kopierad från Eksjö gymnasiums hemsida

Kommentera gärna eller lämna ett tips på någon som jag borde uppmärksamma!

Skriv din kommentar här!
Skriv ditt namn här