Gunnar och laxen!

  Gunnars pappa jobbade på Kraftverket i Älvkarleby under kriget. Då simmade det in massor av lax som blev stående ovanför turbinerna. Då gjorde han en laxkrok som han fångade laxen med. På det sättet hade familjen alltid färsk fet fisk hemma under de svåra krigsåren. Gunnar har ätit lax alltsedan dess och älskar det fortfarande.

  Namn: Gunnar Wiklund
  Ålder: 88 år
  Bor: Lägenhet på Ekåsens äldreboende.

  Yrkesverksam som? Ingenjör, Väg och vattenbyggnad. Även Fastighetsförvaltare.

  Favoritsysselsättning? Jag har läst historia och därefter rest till ställen som jag läst om. Jag har t.ex. varit i Egypten, Israel och Kina. Jag har besökt alla riken i Europa. Venedig är en vacker plats, där har jag ätit sotare vid ett tillfälle, det smakar precis som vår strömming men är en annan typ av fisk.

  Favoritmat? Gravad lax med potatis och gravlaxsås.

  Ett råd till en ung människa? Skaffa dig ett yrke när du är ung som ger en inkomst så att du gladeligen kan försörja en familj.

  När trivs du som bäst? På sommaren. Det är lättast att leva då. Det kan t.o.m. vara roligt att kläpp sig för att det är så lätt då.

  När blir du riktigt arg? När man pratar över huvudet på mig idag.

  ”Där hade de världens snyggaste poliser, kvinnor i högklackat”

  Finns det något som du saknar? Rörligheten. Den har decimerats av att jag rökte en gång i tiden. Jag ångrar att jag rökte, det borde ingen göra.

  Var växte du upp? Jag är född i Älvkarleby och växte upp där.

  Favoritstad eller plats? Stockholm. Alla vackra miljöer, alla öar och allt vatten.

  Om jag säger sommar vad säger du då? Ett lättare liv.

  Om jag säger vinter vad säger du då? Usch!

  Om jag säger äventyr vad säger du då? Nordkap eller att flyga till Madeira, en ö i Atlanten, det var ett äventyr. Där hade de världens snyggaste poliser, kvinnor i högklackat!

  Om jag säger politik vad säger du då? De omöjligas möjlighet.

  Om jag säger bättre förr eller nu vad säger du då? Man ska inte hemfalla åt nostalgi.

  Kommentera gärna eller lämna ett tips på någon som jag borde uppmärksamma!

  Skriv din kommentar här!
  Skriv ditt namn här