Johanna – svamparnas Drottning!

  Johanna kan skilja på över 300 sorters svamp. Hon har haft svampkurser under 16 år och tycker bäst om blodriska och Karljohan. Hon kommer aldrig tomhänt ut ur skogen.

  Namn: Johanna Huus
  Stad: Huskvarna
  Arbetsplats: Hemtjänst Huskvarna Norr

  ”Jag är väldigt äventyrlig, jag har mycket bus i mig. Gillar spontana grejer”

  Hur länge har du jobbat inom yrket? 30 år och jobbet är fortfarande kul.

  Om du inte jobbade inom vården, vad skulle du göra då? Då skulle jag jobba med blommor och trädgård. Jag jobbar extra med blommor ibland.

  Känner du dig uppskattad för ditt arbete inom vården? Jättemycket av vårdtagarna och arbetskamrater. Chefer ibland. Periodvis är det för stressigt. Det nya hälsoschemat fungerar inte.

  Om du fick ge ett råd på vägen till en undersköterska, vad skulle det vara? Behandla andra som du själv vill bli behandlad.

  När är ditt jobb som bäst? Det är på våren, på landet. När man kör mellan gårdarna och mötena med vårdtagarna. Den 27 är jäkligt bra oxå.

  Vad upplever du som svårast inom ditt jobb? När yngre (65-70 år) får en cancerdiagnos. När vi sköter dom i livets slutskede. Man känner sån sorg då.

  Vad gör du om tio år? Förhoppningsvis är jag pensionär. Jag är 57 år nu. Då ska jag ha en husbil och åka runt med mina barnbarn.

  Vad gör du helst på fritiden? Plockar svamp. I söndags hittade jag 5 liter gula kantareller. Jag tycker även om att odla t.ex. broccoli, vaxbönor, skärbönor, grönkål och squash.

  Om du fick 100 000 kr av mig nu, vad skulle du göra för pengarna? Oavkortat skulle jag ut o resa. Det är min dröm att få resa mer. Jag skulle åka till speciella historiska platser men även till solen o stranden o dricka drinkar. Jag är ju en livsnjutare.

   

  Boktips? Kepler.
  Musiktips? Allätare men inte dansband eller jazz.
  Favoritmaträtt? Jag är ett matfreak, galen i mat. Jag gillar att laga mat av egna råvaror. Jag älskar kålpudding och thailändsk mat.

  Om jag säger sommar vad säger du då? Bada.
  Om jag säger vinter vad säger du då? Tända ljus och promenader, gillar att promenera på vintern när det knarrar under fötterna.
  Om jag säger byta jobb vad säger du då? Ja varför inte.
  Om jag säger äventyr vad säger du då? Jag är väldigt äventyrlig, jag har mycket bus i mig. Gillar spontana grejer.

  Kommentera gärna eller lämna ett tips på någon som jag borde uppmärksamma!

  Skriv din kommentar här!
  Skriv ditt namn här