Kalle och munspelet!

  Kalle är en härlig farbror full av humor och historier. Tyvärr kan jag inte dra alla här då de inte alltid lämpar sig offentligt. Jag ser plötsligt att det ligger ett munspel på bordet och vips så är han igång o spelar en visa av Dan Andersson. Kalle är även riktigt duktig på att brodera tavlor. Han har broderat av många av de offentliga husen på Visingsö och de hänger nu i en av korridorerna på Annero äldreboende.

  Namn: Kalle Juteby
  Ålder: 93 år fyller 94 till sommaren

  Bor:
  Visingsö, Annero Äldreboende

  Yrkesverksam som?
  Jobbat som målare. Det är jag som målat Länssjukhuset Ryhov både in och utvändigt.

  Favoritsysselsättning? Jag har målat och broderat tavlor.

  Favoritmat? Det som är bäst det bryr jag mig inte om. Jag äter det jag får.

  Ett råd till en ung människa? Att man i god tid ser om sitt liv.

  Kan du bli riktigt arg? Det kan du ge dig fasen på! Under mina arbetsår, men nu har Kalle lugnat ned sig, säger han.

  När trivs du som bäst? När jag får använda huvudet. Vi har hjärngymnastik här på Annero. Vi kör veckans frågor och lite annat. Jag trivs bra här. När vi blir sjuka så kommer sköterskan och blir vi sjuka sjuka så kommer läkaren. Och personalen här på Annero är fantastiska.

  Finns det något som du saknar? Jag skulle vilja kunna gå osv men även det ordnar sig med sjukresor tex.

  Var växte du upp? Jag är Österbogris som vi sa förr i tiden. Jag är född på Målaregatan i Jönköping.

  Favoritstad/plats? Min favoritstad är London. Där har jag varit många gånger. En gång skulle jag åka buss i London. Jag gick upp på andra våningen i en av de stora röda bussarna men där såg jag ingen ratt så då hoppade jag av istället.

  Om jag säger äventyr vad säger du då? Det var en vinter en gång då jag bodde på södra delen av Visingsö. Jag hade ett ärende upp på norra ön i snökaoset men hamnade i diket. Som tur var fick jag hjälp upp av bonde med traktor. Det kan man väl kalla äventyr kanske.

  Om jag säger politik vad säger du då? Jag är en gråsosse. Farsan han var högerman. Jag har inte mycket för borgare.

  Om jag säger bättre förr eller nu vad säger du då? Man kan inte jämföra, det går bara inte.

  Kommentera gärna eller lämna ett tips på någon som jag borde uppmärksamma!

  Skriv din kommentar här!
  Skriv ditt namn här