Peter fungerar som en startknapp!

  När jag frågar Peter vilken hans favoriträtt är svarar han snabbt LUTFISK!? Hur många skulle göra det? Förmodligen är det bara han och jag. Vi kommer snabbt fram till att det är såsen som är det goda. Vi mosar potatisen och blandar med såsen och fisken, sen ska det bara ner, gärna till en julöl.

  Namn: Peter Karlsson Nyander
  Stad: Råslätt
  Arbetsplats: Integrerad enhet söder

  Hur länge har du jobbat inom yrket? Boendestödjare sedan 2008. Är även Återhämtningsombud.
  Som Boendestödjare ska man hjälpa och stötta för att hitta en nivå där det känns meningsfullt, t.ex. att komma igång o jobba. Man hjälper till i kontakten med myndigheter, komma ut på promenader, att ta tag i städning mm. Man är även hälsoinspiratörer och pratar om rätt mat, vardagskondition i form av att ta trapporna i stället för hiss och informerar om rökningens baksidor.

  Om du inte jobbade inom vården, vad skulle du göra då? Någonting med människor. Förmodligen inom vård.

  Känner du dig uppskattad för ditt arbete inom vården? Ja, på den här arbetsplatsen gör jag det. Vi är en bra personalgrupp. Även av klienterna.

  Om du fick ge ett råd på vägen till en undersköterska, vad skulle det vara? Var öppen och lyhörd. Att vara intresserad av andra människor.

  När är ditt jobb som bäst? När man är ute på fältet och jobbar, ute hos klienterna. När man kommer ut till en klient och man upplever att det man strävat efter fungerar. Ibland är man som en startknapp bara man kommer dit och då fungerar deras liv.

  Vad upplever du som svårast inom ditt jobb? Att finna sig i situationen när någon mår riktigt dåligt. Man vet inte alltid riktigt vad som förväntas av en.

  Vad gör du om tio år? Då jobbar jag nog med något annat men med människor.

  Vad gör du helst på fritiden? Umgås med familjen och vänner. Jag tränar och går hundpromenader.

  Om du fick 100 000 kr av mig nu, vad skulle du göra för pengarna? Ut och resa med familjen. Gärna till Afrika och ut på safari.

  Boktips? Mr Tourette och jag av Pelle Sandstrak.

  Musiktips? Allätare

  Favoritmaträtt? Lutfisk

  Om jag säger sommar vad säger du då? Kusten och havet.

  Om jag säger vinter vad säger du då? Kallt och skönt.

  Om jag säger äventyr vad säger du då? Nya resmål.

  Kommentera gärna eller lämna ett tips på någon som jag borde uppmärksamma!

  Skriv din kommentar här!
  Skriv ditt namn här