Specialistutbildad undersköterska inom demens

Consensum Yrkeshögskola
0774-41 41 50
info@consensum-yh.se
BESÖK SKOLANS HEMSIDA HÄR!

Studera till specialistutbildad undersköterska inom demens

Omfattning: 200yhp, 80v halvfart/distans

Vill du vara den som gör skillnad i demensvården? Utbildningen kommer att ge dig en yrkeshögskoleexamen med kunskaper, färdigheter och kompetenser som gör dig till en efterfrågad resurs i arbetslivet.

Att arbeta med personer med kognitiva svårigheter kräver stor kunskap och förståelse. Du kommer att fördjupa dig i olika demenssjukdomar och på vilket sätt du kan bidra till ett ökat välbefinnande och delaktighet för personen med demens utifrån ett personcentrerat och rehabiliterande förhållningssätt.

Du kommer att få nya insikter i hur ditt och dina kollegors agerande påverkar personen med demens. Du får också färdigheter i bemötande och kommunikation i samarbetet med vårdtagare och anhöriga för att främja en meningsfull vardag.

Du får kompetenser för att kunna agera som resursperson till personen med demens, anhöriga, studerande och kollegor. Efter utbildningen ska du även ha kompetenser för att kunna medverka i olika projekt i verksamheten.

Upplägg och studietakt
Utbildningen är 200 YH-poäng och går på halvfart vilket innebär att den pågår i 80 veckor. Utbildningen har ett distansupplägg med obligatoriska träffar på skolan ca 1 dag per månad och däremellan självständiga studier via en lärplattform med tillgång till handledning.

Examensbevis
Efter fullgjord utbildning får du en Yrkeshögskoleexamen.

Kommentera gärna eller lämna ett tips på någon som jag borde uppmärksamma!

Skriv din kommentar här!
Skriv ditt namn här