Specialistutbildad undersköterska inom Psykisk ohälsa

Consensum Yrkeshögskola
0774-41 41 50
info@consensum-yh.se
BESÖK SKOLANS HEMSIDA HÄR!

Studera till specialistutbildad undersköterska inom psykisk ohälsa
Omfattning: 200yhp, 80v halvfart/distans

Undersköterska! Vill du specialisera dig inom psykisk ohälsa? Hos oss får du lära dig det senaste om olika psykiatriska diagnoser, behandling, omvårdnad, rehabiliteringsmetoder samt suicidprevention. Du kommer lära dig att återhämtning från svåra psykiska problem är möjlig och hur du som personal kan hjälpa till. Du lär dig mycket användbara samtalstekniker och hur du kan coacha andra att själva lösa sina problem.

Utbildningen kräver engagemang. Du får läsa, titta på filmer, tillverka informationsbroschyrer, hålla föredrag, debattera, göra studiebesök och lyssna på personer med egen erfarenhet av olika diagnoser och behandlingar. Under utbildningen kommer du utvecklas som person och vår förhoppning är att du också hittar din passion, det som du verkligen har talang för inom vård och stöd till personer med psykisk ohälsa.

De studerande på Consensum är undersköterskor från hela landet med olika arbetslivserfarenheter. Det som de har gemensamt är ett stort intresse och stort hjärta för personer med psykisk ohälsa och viljan att bidra till bättre vård och stöd. Våra studerande brukar vara mycket uppskattade LIA- praktikanter i och har placerat sig väl i yrkeslivet under eller efter utbildningen.

Upplägg och studietakt
Utbildningen är 200 YH-poäng och går på halvfart vilket innebär att den pågår i 80 veckor. Utbildningen har ett distansupplägg med obligatoriska träffar på skolan ca 1 dag per månad och däremellan självständiga studier via en lärplattform med tillgång till handledning.

Examensbevis
Efter fullgjord utbildning får du en yrkeshögskoleexamen.

Kommentera gärna eller lämna ett tips på någon som jag borde uppmärksamma!

Skriv din kommentar här!
Skriv ditt namn här