Ulrika mitt i maten!

  Nej men oj, här kommer jag mitt i maten! Ulrika får ta några slevar soppa sen berättar hon gärna om sin dotter som ska cykla till Paris tillsammans med Team Rynkeby för att samla in pengar till Barncancerfonden. – Jag är så stolt över henne, säger hon och berättar vidare att de samlade in över 80 miljoner under 2017.

  Namn: Ulrika Fågelberg
  Stad: Huskvarna
  Arbetsplats: Hemtjänst Huskvarna Norr, Processamordnare

  Hur länge har du jobbat inom yrket? Ca 30 år.

  Om du inte jobbade inom vården, vad skulle du göra då? Då vill jag ha ett hunddagis eller ett fik. Men jag älskar hemtjänstjobbet.

  Känner du dig uppskattad för ditt arbete inom vården? Ja absolut!

  Om du fick ge ett råd på vägen till en undersköterska, vad skulle det vara? Man ska se till människan då man då man möter dem i deras hem. Att man kan anpassa sig till att arbeta i någon annans hem och vara en gäst där.

  När är ditt jobb som bäst? Det är ett roligt jobb. Jag gillar att vara som en spindel i nätet. Jag tycker om att ha kontakter med alla professioner och anhöriga.

  Vad upplever du som svårast inom ditt jobb? Att alla tror att jag har alla svar. Man får många frågor till sig.

  Vad gör du om tio år? Jag kanske har mitt hunddagis eller så är jag kvar i vården.

  Vad gör du helst på fritiden? Vi har segelbåt. Jag seglar gärna i Vättern som är en pärla när det är fint väder. Då seglar vi gärna upp till norra Vättern där det är skärgård med många öar.

  Om du fick 100 000 kr av mig nu, vad skulle du göra för pengarna? Då hade jag bjudit mina barn på en resa för hälften och den andra hälften skulle jag skänka till Team Rynkeby som samlar in pengar till Barncancerfonden.

  Boktips? Björn Hellbergs deckare

  Musiktips? Orup, Lena Philipsson och Weeping Willows.

  Favoritmaträtt? En god fisksoppa med saffran och ett glas vin och vitlöksröd.

  Om jag säger sommar vad säger du då? Det bästa som finns, svensk sommar.

  Om jag säger vinter vad säger du då? Kommer det lite snö så är det trevligt med längdskidåkning.

  Om jag säger byta jobb vad säger du då? Inte nu.

  Om jag säger äventyr vad säger du då? Jag är så hemmakär.

   

  Kommentera gärna eller lämna ett tips på någon som jag borde uppmärksamma!

  Skriv din kommentar här!
  Skriv ditt namn här