Yvonne och nakna patienter på rummet!

  Det händer ofta spännande grejer på Vårdcentralen på Råslätt utanför Jönköping. Att det ligger en naken patient på britsen när man kommer in på undersökningsrummet får man räkna med.

  Namn: Yvonne Sandahl
  Stad/plats: Råslätt
  Arbetsplats: Råslätts Vårdcentral

  Hur länge har du jobbat inom yrket? I 32 år.

  Om du inte jobbade inom vården, vad skulle du göra då? Då skulle jag kanske jobba i reception på hotell.

  Hur ser en dag ut på ditt jobb? Jag har fotvårdspatienter på förmiddagarna. Fyra patienter som ofta är diabetiker eller reumatiker sen blir det lunch. Därefter är jag på vanlig mottagning där jag tar blodtryck, stygnborttagning, bensårsomläggning mm.

  Kan du berätta om något speciell händelse eller någon speciell människa du träffat på jobbet under åren? Ja här händer det mycket ovanliga grejer. Studenter kommer hit o frågar efter strykbräden och många gånger blir det språkförbistringar eftersom det bor många från olika länder här på Råslätt. En gång när jag kom in till patienten så låg hen naken i rummet. Det var inte vad jag förväntade mig.

  Känner du dig uppskattad för ditt arbete inom vården? Ja det gör jag.

  Om du fick ge ett råd på vägen till en undersköterska, vad skulle det vara? Bemötandet är och o när man har med människor att göra.

  När är ditt jobb som bäst? När allt flyter på och man har lagom mycket att göra. Här har jag alltid känt mig accepterad av sjuksköterskor mm.

  Vad upplever du som svårast inom ditt jobb? Språket kan vara ett problem här på Råslätt. Även när man inte hinner med, det är frustrerande.

  Vad gör du om tio år? Då har jag gått i pension och spelar golf.

  Vad gör du helst på fritiden eller en ledig dag? Då kör jag motorcykel. Jag reser mycket och gärna till Medelhavet.

  Om du fick 100 000 kr av mig nu, vad skulle du göra för pengarna?
 Åka iväg till Mallorca med familjen, allihopa.

  Kommentera gärna eller lämna ett tips på någon som jag borde uppmärksamma!

  Skriv din kommentar här!
  Skriv ditt namn här