Aktivitetssamordnare inom äldrevård

Foto: Tomas Magnusson

Som Aktivitetssamordnare ansvarar man för ett boendes aktiviteter och att utbudet av aktiviteter är anpassade till seniorernas behov och önskemål. Arbetet kan bestå av kontakter med föreningar och verksamheter, administrativa uppgifter som bokning av föreläsare, marknadsföring av aktiviteterna genom affischering, programframtagning och annonsering mm.
Aktiviteter som kan förekomma är t.ex. tidningsläsning, promenader, musikstunder, utflykter, tipsrundor, bingo och filmvisning.

Tillbaka till samtliga yrken – klicka här!

Nedan kan du läsa om Sofie som är Aktivitetsansvarig.

Sofie är Aktivitetsansvarig!
Sofie socialiserar de äldre. Efter att ha hjälpt till med morgonarbetet så ger hon dom tid. Det blir både fia med knuff, promenader och Bingo. De äldre får även vara med o baka för att därefter dricka kaffe o fika.

Namn: Sofie Lavesson
Stad: Rävemåla
Arbetsplats: Älmegården Äldreboende, Aktivitetsansvarig

Hur länge har du jobbat inom yrket? Sedan 2011.

Om du inte jobbade inom vården, vad skulle du göra då? Då hade jag nog jobbat med barn. Antingen som barnundersköterska eller inom Dagis.

Känner du dig uppskattad för ditt arbete inom vården? Ja det gör jag verkligen, särskilt av de boende.

Om du fick ge ett råd på vägen till en undersköterska, vad skulle det vara? Att stå på sig. Våga fråga och visa engagemang. Ta ansvar.

”Sola och bada. Nej inte bada förresten, jag är ju en badkruka”

När är ditt jobb som bäst? När omsorgstagarna visar hur tacksamma de är när man hjälper dom. Ett exempel var när en 90-årig man fick vara med och baka för första gången i sitt liv. Han var så tacksam.

Vad upplever du som svårast inom ditt jobb? När man inte når fram till personer.

Vad gör du om tio år? Då hoppas jag att jag har kommit på vad jag vill göra i livet. Jag vill testa på lite annat också.

Vad gör du helst på fritiden? Då håller jag på med hästar och spelar fotboll i Alvesta. Annars umgås jag gärna med familj och vänner.

Om du fick 100 000 kr av mig nu, vad skulle du göra för pengarna? Då skulle jag ha sparat dom till husbygge längre fram.

Musiktips? Allt möjligt.

Favoritmaträtt? Pasta och köttbit.

Om jag säger sommar vad säger du då? Sola och bada. Nej inte bada förresten, jag är ju en badkruka. Men att odla o så i trädgården.

Om jag säger vinter vad säger du då? Kallt. Den första tiden går det bra men sen… den sista tiden av vintern är ganska jobbig.

Kommentera gärna eller lämna ett tips på någon som jag borde uppmärksamma!

Skriv din kommentar här!
Skriv ditt namn här