Anna löser det mesta!

  Namn: Anna Vred
  Stad/plats: Lekeryd
  Arbetsplats: Lekeryds Hemtjänst

  Hur länge har du jobbat inom yrket? Sedan 1990, 29 år.

  Om du inte jobbade inom vården, vad skulle du göra då? Jag har redan testat något annat. Jag tycker om blommor och växter och har jobbat på en blomsteraffär. Men jag har en dröm. Jag skulle vilja öppna ett fik. Att göra en utflyktsplats för äldre och barn. Ett ställe där man kan ordna med barnkalas istället för att ta dem till McDonalds. Hemma hos mig skulle vara perfekt med lantlig miljö och kossor o andra djur, lugnet, inga mobiler och massor av lekar. En plats dit man kan komma med äldre som behöver komma ut o njuta av naturen.

  Hur ser en dag ut på ditt jobb? Första har vi samling på morgonen. Det är viktigt för gemenskapen och att få koll på läget. Vi sporrar varandra och därefter åker vi ut till våra kunder.

  ”Gå på din egen intuition . Skaffa en egen uppfattning. I en grupp talar alla andra om hur en person är”

  Kan du berätta om något speciell händelse eller någon speciell människa du träffat på jobbet under åren? Vi har under åren haft kunder som har alkoholproblem. Jag tycker om den känslan man får när man lyckats hjälpa till så att en kund kan få igång en fungerande vardag efter att ha varit riktigt under isen.

  Känner du dig uppskattad för ditt arbete inom vården? Ja varje dag. Vi får alltid uppskattning direkt av kunden. Det är inte viktigt att chefen sitter o säger det i ett samtal.

  Om du fick ge ett råd på vägen till en undersköterska, vad skulle det vara? Gå på din egen intuition . Skaffa en egen uppfattning. I en grupp talar alla andra om hur en person är.

  När är ditt jobb som bäst? När man har gjort en dag och man inte har behövt stressa och då man samtidigt vet om att kunderna är nöjda.

  Vad upplever du som svårast inom ditt jobb? Jag ser det mesta som är svårt som en utmaning. Det mesta går att lösa.

  Vad gör du om tio år? Jag är nöjd här och nu.

  Vad gör du helst på fritiden eller en ledig dag? Då är jag hemma på min gård. Lever mycket för min familj. Jag har två ardennerhästar som ska skötas om och barnbarn.

  Om du fick 100 000 kr av mig nu, vad skulle du göra för pengarna? Då skulle jag nog åka iväg på nåt litet Spa. Jag är ju en hemmaråtta men jag skulle bjuda mina barn på restaurang.

  Kommentera gärna eller lämna ett tips på någon som jag borde uppmärksamma!

  Skriv din kommentar här!
  Skriv ditt namn här