AnnaKarin – 28 år på samma ställe MEN!?

  Ja varför ska man röra på sig när man trivs med alla jobbarkompisar och med sitt yrke. Dessutom när man känner tacksamheten från vårdtagarna.

  Namn: Anna-Karin Rundqvist

  Ort: Rävemåla

  Arbetsplats: Hemtjänsten Rävemåla

  ”När man kommer hem till någon där det ser ut hursomhelst och man får reda upp det hela. Jag tycker om att hugga tag i saker”

  Hur länge har du jobbat inom yrket? Jag har varit 28 år på samma ställe men inom olika yrkesroller, patrullen, boende och hemtjänst.

  Om du inte jobbade inom vården, vad skulle du göra då? Då hade jag jobbat inom handeln. Ibland känner man uppgivenhet när det ska ändras på scheman mm hela tiden. Då skulle det vara skönt att jobba inom industrin och stå vid en maskin.

  Känner du dig uppskattad för ditt arbete inom vården? Av de äldre gör jag det.

  Om du fick ge ett råd på vägen till en undersköterska, vad skulle det vara? Att ta sig tid. Det är viktigt att bygga upp en relation.

  När är ditt jobb som bäst? När man kommer hem till någon där det ser ut hursomhelst och man får reda upp det hela. Jag tycker om att hugga tag i saker.

  Vad upplever du som svårast inom ditt jobb? Tiden. Att inte hinna komma när de vill ha sitt besök.

  Vad gör du om tio år? Jag är nog kvar här är jag rädd. Jag trivs så bra med alla arbetskompisar.

  Vad gör du helst på fritiden? Jag är idrottsintresserad och så följer jag mina barn i deras intressen. Jag läser mycket också.

  Om du fick 100 000 kr av mig nu, vad skulle du göra för pengarna? Jag älskar att resa så det skulle det nog bli. Jag har alltid velat iväg på nån kryssning.

  Boktips? Marie Ljungstedts deckare.

  Musiktips? Det är jag sämre på.

  Favoritmaträtt? Pasta med nån god räksås eller lasagne.

  Om jag säger sommar vad säger du då? Husvagn. Då åker vi till Öland.

  Om jag säger vinter vad säger du då? Skidor gärna slalom.

  Om jag säger äventyr vad säger du då? Det är jag dålig på. Jag hatar äventyr. Jag vill veta var jag ska bo och inte ge mig av helt plötsligt.

  Kommentera gärna eller lämna ett tips på någon som jag borde uppmärksamma!

  Skriv din kommentar här!
  Skriv ditt namn här