Barnspecialiserad undersköterska

Yrkeshögskolan i Karlstad
054-540 14 55
yrkeshogskolan@karlstad.se
BESÖK SKOLANS HEMSIDA HÄR!

Barnspecialiserad undersköterska, 1 år distans

Den här distansutbildningen vänder sig till dig som redan är utbildad undersköterska och som har minst ett års arbetslivserfarenhet inom vård och omsorg.
Som barnspecialiserad undersköterska har du stora möjligheter till jobb efter utbildningens slut. Så är du intresserad av barns utveckling, sjukdomar och behandling har du kommit helt rätt.

Utbildningen ger dig kunskaper om barns utveckling, neonatologi, sjukdomstillstånd och behandlingsformer, kommunikation, sampel och pedagogik, barns sorgearbete samt hur man identifierar, planerar, genomför och utvärderar insatser för barnet tillsammans med barn, närstående och personal.

Efter utbildningen
Efter utbildningen kan du arbeta som barnspecialiserad undersköterska inom barnsjukvård och omsorg om barn med funktionsnedsättning. Du ska kunna stödja barnet, anhöriga och närstående och omsätta teoretisk kunskap till praktisk omvårdnad samt ta till dig nya arbetsmetoder utifrån ett evidensbaserat tänkande. Du ska också  hantera och värna om ett etiskt förhållningssätt och bemötande.

Nära samarbete med arbetslivet
Utbildningen har tagits fram i nära samarbete mellan Karlstads kommun, Hammarö kommun och Landstinget i Värmland för att anpassas efter framtidens krav på barnspecialiserade undersköterskor.

Lärande i arbete
En stor del av utbildningen består av LIA, lärande i arbete. Det ger dig möjlighet att använda dina kunskaper ute på en arbetsplats och se hur yrket går till i verkligheten. Du får också möjlighet att bredda ditt nätverk och knyta värdefulla kontakter inför framtiden. LIA går att göra på annan ort om lämplig LIA-plats kan tillhandahållas.

Utbildningstyp
Utbildningen innebär heltidsstudier på ett år och den är en påbyggnad och fördjupning av vård- och omsorgsprogrammet. Den sker på distans och det kommer att vara åtta inplanerade närträffar i Karlstad under läsåret.

Att studera på distans innebär att du själv ansvarar för din studietid. Du kan ofta välja dina studietider själv men vissa tidpunkter måste du vara tillgänglig för föreläsningar via nätet, olika uppgifter, grupparbeten etc. Vi använder  en gemensam lärplattform, itslearning, där uppgifter och material läggs ut, samt där mycket av kommunikationen sker. Detta innebär därför att du måste ha tillgång till en bärbar dator samt bra internetuppkoppling.

Kommentera gärna eller lämna ett tips på någon som jag borde uppmärksamma!

Skriv din kommentar här!
Skriv ditt namn här