Barnspecialistundersköterska

Yrkeshögskolan Mitt
070-572 59 40
info@yhmitt.se
BESÖK SKOLANS HEMSIDA HÄR!

Om utbildningen

200 yrkeshögskolepoäng, 1 år
Heltid på distans med 3 träffar i Sundsvall

Utbildningen sker på distans på heltid, med tre obligatoriska veckoträffar (mån-fre) i Sundsvall, samt avslutningsdagar. Resa och boende under dessa dagar ordnar du själv. Detsamma gäller under LIA på annan ort. Till största del sker all kommunikation och undervisning via dator och internet.

Tre LIA-perioder ingår i utbildningen, sammanlagt 12 veckor. I första hand söks LIA-platsen på hemorten, men du kan även bli erbjuden den på annan ort. Arbetstiden under LIA kan bli både kvällar och helger, dock aldrig natt.

 

Är du undersköterska och vill specialisera dig inom barnsjukvård? Då är det här utbildningen för dig.

Barnsjukvården är komplex med alla kategorier av barnsjukdomar. Många barn är svårt sjuka och mycket höga krav ställs därför på undersköterskan.

En barnspecialistundersköterska arbetar inom hälso- och sjukvården med barn och ungdomar och deras familjer. Det kan vara på olika avdelningar inom ett sjukhus eller inom hemsjukvården. Kunskaper ges i barn- och ungdomssjukvård, anatomi och fysiologi, barns och ungdomars utveckling, livsvillkor och rätt samt barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Barnspecialistundersköterskan är en nyckelperson i vårdteamet kring ett barn eller ungdom.

I framtidsprognoser över befolkningstillväxten beräknas antalet nyfödda, barn och ungdomar att öka. Man kan förutse ett ökat behov av barn-och ungdomssjukvård på grund av sjukdomar, funktionsnedsättning och för tidigt födda. Under de närmaste åren förväntas dessutom stora pensionsavgångar bland utbildade barnsköterskor.

 

Kommentera gärna eller lämna ett tips på någon som jag borde uppmärksamma!

Skriv din kommentar här!
Skriv ditt namn här