Curt Nicolin gymnasiet – friskola

Finnvedsvägen 4
612 30 Finspång
Tel: 076-000 19 02
E-post: info@cng.se
BESÖK SKOLANS HEMSIDA HÄR!

VÅRD- & Omsorgsprogrammet

DEN NYA VÄGEN TILL VÅRDEN

Gillar du att jobba med människor? Vill du utveckla din kompetens och kreativitet med hjälp av nytänkande pedagogik? Då ska du söka till Vård- och omsorgsprogrammet på Curt Nicolin Gymnasiet! Vårdsektorn är ett framtidsområde som erbjuder dig många spännande möjligheter.

Nyhet 2017: Nya VO med Samhällsbehörighet dubblar dina karriärchanser. Klicka här för mer info.

Anpassat för dig och för framtiden
Vårt vård- och omsorgsprogram är modernt och utformat för att möta framtidens krav. Här kan du välja att läsa till exempel teckenspråk, vilket kan vara nyttigt oavsett om du vill bli ambulansförare eller rehabiliteringsassistent. Precis som övriga utbildningar på Curt Nicolin Gymnasiet är utbildningen upplagd för att ge dig maximal valfrihet när du är klar med din utbildning. Efter dina tre år är du färdig undersköterska och redo för att ta ett jobb. Du kan då välja att jobba på sjukhus eller inom äldreomsorg, som rehabiliteringsassistent på till exempel Mo Gård, på olika gruppboenden för personer med funktionsnedsättningar eller kanske som personlig assistent.

Vård- och omsorgsprogrammet är som gjort för dig som vill vidareutvecklas då du genom några enkla val kan gå mot en karriär som bland annat socionom, kurator, sjuksköterska, sjukgymnast, behandlingsassistent, tolk eller polis. Med andra ord är dina möjligheter efter Vård- och omsorgsprogrammet på CNG många!

Nytänkande utbildning- mitt i verkligheten!
Tack vare vårt nära samarbete med Mo Gård, Finspångs kommun, Närsjukvården i Finspång, Räddningstjänsten och Polisen kan vi ge våra elever goda sommarjobbs- och praktikmöjligheter samt fina utsikter till jobb efter avslutad utbildning. Det är till och med så att vi garanterar våra Vård- och omsorgselever minst två månaders anställning efter godkänd gymnasieexamen!

Redan från första året jobbar du och dina klasskompisar tillsammans i inspirerade projekt. Genom att arbeta i grupp stärker du både din sociala kompetens och din förmåga att agera självständigt. I årskurs 3 är upplägget unikt – då tillbringar du nämligen en stor del av skoltiden ute på APL-praktik. På så sätt lär du känna verksamheterna på djupet samtidigt som du får testa dina kunskaper på riktigt, med stöd från din handledare. Praktiken genomförs på Mo Gård, Finspångs kommun, inom Region Östergötland eller på någon annan lämplig arbetsplats.

Du kan direkt efter gymnasiet ta ett jobb inom Mo Gård, Kommunen eller Region Östergötland. Du kan till exempel efter tre år på Vård- och omsorgsprogrammet bli undersköterska på ett sjukhus eller på ett äldreboende, rehabiliteringsassistent på Mo Gård eller på olika gruppboende för personer med funktionsnedsättningar. Någonting annat du också kan arbeta som är Personlig assistent, antingen för äldre eller handikappade personer.
Väljer du att läsa in högskolebehörighet kan du efter Vård- och omsorgsprogrammet läsa vidare på Högskola eller Universitet till exempelvis: Socionom, Enhetschef, Kurator, Sjuksköterska, Sjukgymnast, Behandlingsassistent, Tolk , Polis eller någon av många andra spännande samhällsorienterade högskoleutbildningar.
/information kopierad från Curt Nicolin gymnasiets hemsida

 

Kommentera gärna eller lämna ett tips på någon som jag borde uppmärksamma!

Skriv din kommentar här!
Skriv ditt namn här