Fotbollsmamman Jennie!

  Namn: Jennie Karlsson
  Stad/plats: Lekeryd
  Arbetsplats: Lekeryds Hemtjänst, Process och schemasamordnare

  Hur länge har du jobbat inom yrket? Sedan 2008. Pluggade till Undersköterska på distans.

  Om du inte jobbade inom vården, vad skulle du göra då? Hade jag haft betygen så skulle jag läst vidare till barnmorska men nu är det för lång väg dit.

  Hur ser en dag ut på ditt jobb? Jag kommer hit och börjar med att trycka på kaffekokaren så att det finns kaffe klart när de andra kommer. Därefter kollar jag Magna Cura och schemat. Jag lyssnar av telefonsvararen och hör om det hänt något under natten/morgonen eller om någon är sjuk. Sen kommer alla och då har vi morgonmöte. Då går vi igenom om det hänt något speciellt under kväll och natt. Därefter går tiden åt till att lägga schema och passa in alla arbetstider. Det är även mycket kontakter med biståndshandläggare.

  Kan du berätta om något speciell händelse eller någon speciell människa du träffat på jobbet under åren? När man kommer till ställen där det är fullständig misär och man hanterar situationen, det är speciellt. Vi kan komma till ställen där det är bajs överallt. Där vårdtagaren inte har haft förmågan att reda ut situationen utan bara samlat på sig grejer och inte slängt. Då får man gå i små gångar i hemmet för att ta sig fram.

  Känner du dig uppskattad för ditt arbete inom vården? Det gör jag men man får inte höra det. Man lyfts de gånger man får höra det.

  Om du fick ge ett råd på vägen till en undersköterska, vad skulle det vara? Det är viktigt att man respekterar den man går hem till. Även att man är lyhörd.

  När är ditt jobb som bäst? När alla är nöjda och en dag flyter på utan större problem.

  Vad upplever du som svårast inom ditt jobb? Personalbristen. Vi var i en period då vi inte hade någon timanställd. Då var jag tvungen att beordra in ordinarie personal när de var lediga.

  ”Då blir det en Afrikasafari
  med familjen. Min dotter
  älskar leoparder”

  Vad gör du om tio år? Jag är kvar här eller någon annanstans där jag får jobba med administrativt arbete.

  Vad gör du helst på fritiden eller en ledig dag? Min son spelar fotboll så jag är fotbollsmamma. Vi håller även på och renoverar och har gjort under tre år. Annars läser jag gärna.

  Om du fick 100 000 kr av mig nu, vad skulle du göra för pengarna? Då blir det en Afrikasafari med familjen. Min dotter älskar leoparder.

  Kommentera gärna eller lämna ett tips på någon som jag borde uppmärksamma!

  Skriv din kommentar här!
  Skriv ditt namn här