Ingrid o korna!

  Ingrid och hennes man var de första som tog in köttrasen Hereford till Sverige. Korna kom från England till Norge där bönderna enbart köpte någon ko var så att de blev placerade lite här o var. Då åkte Ingrid till Norge och letade upp de bönderna som köpt Herefordkor och köpte dem allihop. De ska ju vara tillsammans och inte åtskilda.

  Namn: Ingrid Gustavsson
  Ålder: 90 år
  Bor: Östra Höreda

  Yrkesverksam som? Jag har jobbat i färghandel och i charkuteriaffär men mest har jag arbetat i ett parfymeri. Det hette Sjukvårdsmagasinet och där sålde vi både sjukvårdsmaterial och parfymer. Ibland kom det in folk med stora magar med bråck som skulle ha hjälp med att få på bråckbälten och då var det bara att hjälpa till. Ingen utbildningen hade jag men man lärde sig. När jag började där så sa chefen till oss i butiken att: Ni ska komma ihåg en sak, ni ska aldrig be om löneförhöjning. När de fina damerna från Tändsticksfabriken eller från Bymarken kom till butiken så sa det klirr i kassan minsann.

  Favoritsysselsättning? Vi födde upp hundar, smålandsstövare, det var ett stort intresse. Min man jagade även mycket och då följde jag med ut. Men jag sköt aldrig. Han sköt harar men han åt dem aldrig, nej han bytte till sig kotletter i stan på ett charkuteri. Min man som hade ett flygplansföretag hjälpte även Sjukhuset då det kom in barn med kikhosta. De ansåg att det var bra för de barnen att komma upp i luften så han flög omkring med dem ett par varv.

  Favoritmat? Kroppkakor från äldreboendet Solgården i Lekeryd.

  Ett råd till en ung människa? Att de ska vara snälla mot alla gamla. Tänk vad jag har fått det bra!

  När trivs du som bäst? När jag får prata om gamla minnen och när jag har folk på besök här.

  När blir du riktigt arg? Fråga hemtjänsten om när jag skulle bli duschad första gången.

  Favoritstad eller plats? Fuengirola i Spanien. Där har jag varit många gånger. Min man och jag bilade dit på 60-talet. Det var 360 mil ner dit på småvägar. Vi körde 60 mil om dagen och sen var vi där nere under några månader.

  Om jag säger bättre förr eller nu vad säger du då? Det är bättre nu. Som jag har fått det, det är nästan otroligt bra. Är det så att jag blir orolig så kan jag bara trycka på min larmknapp så får jag hjälp.

  Kommentera gärna eller lämna ett tips på någon som jag borde uppmärksamma!

  Skriv din kommentar här!
  Skriv ditt namn här