Lakeskallen Elin!

  Elin bor och jobbar på Visingsö. Hon känner inget större behov av att lämna öa för fastlandet. På Visingsö bor ca 750 personer och på sommaren blir det dubbelt så många. 
Av Grännaborna kallas öborna för Lakeskallar.

  Namn: Elin Gustafsson
  Stad: Visingsö
  Arbetsplats: Annero Äldreboende

  Hur länge har du jobbat inom yrket? Sedan 1998

  Om du inte jobbade inom vården, vad skulle du göra då? Något med djur. Jag måste ha nåt att ta hand om. Är det inte människor så är det djur.

  Känner du dig uppskattad för ditt arbete inom vården? Ja det gör jag för det mesta. från boende, chef och arbetskamrater.

  Om du fick ge ett råd på vägen till en undersköterska, vad skulle det vara? Att man ska jobba med sitt hjärta. Jag tror att man ska brinna för jobbet för att det ska bli det lilla extra.

  När är ditt jobb som bäst? När jag har hjälpt någon som är i en svår situation och som uppskattar när man gör det där lilla extra, omvårdnadsbiten.

  Vad upplever du som svårast inom ditt jobb? När vi är kort om folk, det blir stressigt. tiden är svårast. Man vill göra det där lilla extra men man kanske inte hinner alltid.

  Vad gör du om tio år? Jag är nog kvar här. Det är något speciellt med Annero.

  Vad gör du helst på fritiden eller en ledig dag? Då umgås jag med min familj och mina djur. Jag har hund, kanin och två hästar.

  Om du fick 100 000 kr av mig nu, vad skulle du göra för pengarna?
 Då skulle jag åka hem och renovera mitt badrum.

  Boktips? Kepler

  Favoritmaträtt?
 Spagetti o köttfärssås

  Är Annero Äldreboende annorlunda tror du?
 Ja för att det är ett litet ställe. Alla känner alla, både personal och boende. Vi jobbar hela sommaren om det inte finns personal.Det blir som en andra familj. Det är lätt att åka förbi jobbet när man är ledig. De flesta har en anknytning till Visingsö som bor här.

   

  Kommentera gärna eller lämna ett tips på någon som jag borde uppmärksamma!

  Skriv din kommentar här!
  Skriv ditt namn här